Pentru vizionare in browser

Zilele Feroviare

Calea catre asigurarea dezvoltarii durabile a mobilitatii

Dezvoltarea urbana, cresterea densitatii populatiei si a nevoii de mobilitate, precum si intensificarea fluxurilor de transport de marfa intraurbane ridica noi provocari modului in care transportul public este organizat astazi in Romania. Orasele se transforma in entitati economice ce trebuie deservite eficient intrucat contribuie la dezvoltarea pietelor nationale. In acest context, infrastructura de transport urban, asemenea celei nationale, trebuie sa fie una competitiva. Numeroase proiecte de reabilitare a infrastructurii au fost anuntate in cursul acestui an, sursele de finantare fiind obtinute in principal prin Programul Operational Regional. Conform ultimelor statistici, peste 90% din flota trebuie modernizata. Potentialul pietei de tramvaie noi este estimat la peste 2 miliarde EUR pentru urmatorii 10 ani.

Toate aceste aspecte vor fi dezbatute de participantii la sesiunea dedicata transportului public, din cadrul evenimentului strategic Zilele Feroviare - Summitul Feroviar SEMN, organizat de Club Feroviar, CODATU si Asociatia Industriei Feroviare (AIF), in zilele de 5 si 6 octombrie 2010 (Bucuresti, Hotel Pullman).

Studii de caz - peste 70 de km cale de rulare tramvai urmeaza a fi reabilitate incepand cu anul acesta in Cluj-Napoca, Craiova, Iasi si Timisoara

Primaria Cluj-Napoca este prima din tara care a primit aviz din partea Comisiei Europene pentru Planul Integrat de Dezvoltare Urbana (PIDU), pe baza caruia orasul va primi 82 de milioane EUR fonduri nerambursabile. Vor incepe lucrari pentru reabilitarea liniei de tramvai, modernizarea si extinderea sistemului de transport in comun in localitatile vecine, si introducerea sistemului de ticketing pe liniile de transport in comun ale regiei autonome de transport din Cluj ( RATUC).

Operatorul Metrorex demareaza licitatii pentru lucrarile de constructie in vederea realizarii Magistralei 5, tronsonul Drumul Taberei-Universitate. Acesta va avea o lungime de 9 km cale dubla, deservita de 14 statii, linia traversand capitala de la est la vest. Proiectul are o valoare de 883 de milioane EUR, din care 395 de milioane de EUR provin de la Banca Europeana de Investitii, restul sumei de 488 de milioane EUR urmand sa fie finantati de la bugetul de stat.

Informatii despre Zilele Feroviare - Summitul Feroviar SEMN:

  • Brosura

  • Formular inregistrare

  • Railway Technology Expo

  • Newsletter Iunie

  • Newsletter Iulie
  • sau contacteaza-ne telefonic la +40 21 244 43 85 sau prin e-mail: contact@railwaysummit.com

    Zilele Feroviare